
Verse worst met groente uit de oven
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
500 gram verse worst
2 theelepels Italiaanse kruiden
175 ml kippensoep
2 stuks venkel
500 gram krieltjes
2 stuks rode uien
2 teentjes knoflook
2 stuks rode paprika's
20 gram krulpeterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in en plaats tijdens het voorverwarmen in de oven.
2. Pel en snijd de rode ui in grove parten en kneus de knoflook. Snijd de krieltjes doormidden, de venkel in parten en de rode paprika in grove stukken. Hak de peterselie fijn. Meng het zakje kippensoep met 175 ml kokend water en zet opzij.
3. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de verse worst in 5 minuten rondom goudbruin. Haal vervolgens de ovenschaal uit de oven, meng een scheutje olijfolie met de Italiaanse kruiden, leg de worst en de krieltjes in de ovenschaal, besprenkel met de helft van de kruidenolie en bak 5 minuten in het midden van de oven.
4. Haal de ovenschaal opnieuw uit de oven en voeg de venkel, de paprika, de rode ui en de knoflook toe. Besprenkel met de resterende kruidenolie, schenk de kippensoep erbij en bak in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Draai de worst halverwege om.
5. Laat het gerecht iets afkoelen en garneer met de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2490 Kj
Calorieën
596 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
25 gram