Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verse worst met groente uit de oven

Verse worst met groente uit de oven

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 500 gram verse worst
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 175 ml kippensoep
  • 2 stuks venkel
  • 500 gram krieltjes
  • 2 stuks rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks rode paprika's
  • 20 gram krulpeterselie
Verse worst met groente uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in en plaats tijdens het voorverwarmen in de oven.
  2. 2. Pel en snijd de rode ui in grove parten en kneus de knoflook. Snijd de krieltjes doormidden, de venkel in parten en de rode paprika in grove stukken. Hak de peterselie fijn. Meng het zakje kippensoep met 175 ml kokend water en zet opzij.
  3. 3. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de verse worst in 5 minuten rondom goudbruin. Haal vervolgens de ovenschaal uit de oven, meng een scheutje olijfolie met de Italiaanse kruiden, leg de worst en de krieltjes in de ovenschaal, besprenkel met de helft van de kruidenolie en bak 5 minuten in het midden van de oven.
  4. 4. Haal de ovenschaal opnieuw uit de oven en voeg de venkel, de paprika, de rode ui en de knoflook toe. Besprenkel met de resterende kruidenolie, schenk de kippensoep erbij en bak in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Draai de worst halverwege om.
  5. 5. Laat het gerecht iets afkoelen en garneer met de peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 596
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 7