
Very berry bread
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
125 gram bramen
125 gram frambozen
125 gram bosbessen
80 gram roomboter
125 gram witte basterdsuiker
4 stuks eieren
1 stuk citroen
125 gram bloem
50 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Rasp de schil van de citroen en maal de havermout heel fijn met behulp van een staafmixer.
3. Klop met een mixer met garde de boter samen met de suiker glad. Voeg daarna een voor een de eieren toe en klop tot een glad mengsel.
4. Voeg dan de bloem, de havermout, de rasp van de citroen, de vanillesuiker en de bakpoeder erbij en roer het kort door tot een glad mengsel.
5. Voeg tenslotte de frambozen, de bramen en de bosbessen toe en roer het voorzichtig door zodat het fruit heel blijft.
6. Schep met behulp van een spatel het beslag in een ingevet bakblik en bak het bessenbrood in 45 minuten goudbruin en gaar.
Tip: Bewaar wat vers fruit voor de decoratie
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2484 Kj
Calorieën
593 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
77 gram
Waarvan suikers
45 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie