Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Victoriabaars in pittige ketjapsaus

Victoriabaars in pittige ketjapsaus

Ingrediënten

  • 75 gram kroepoek
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 1 stuk ui
  • 1000 gram sperziebonen
  • 400 gram victoriabaarsfilets
Victoriabaars in pittige ketjapsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de victoriabaarsfilet in 4 gelijke stukken. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen.
  3. Breng een pan water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Breng een tweede pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 8 - 10 minuten knapperig en gaar.
  5. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de donkerbruine basterdsuiker, de sambal, de ketjap en de wijn toe en verwarm het mengsel 5 - 8 minuten.
  6. Schenk de helft van het mengsel in een ovenschaal, leg de vis erop en verdeel de rest over de vis. Bak de vis in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
  7. Verdeel de rijst, de sperziebonen, de kroepoek en de victoriabaars in ketjapsaus over de borden.
  8. Tip: Lekker met verse koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 678
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 107 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 13