
Victoriabaars in pittige ketjapsaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
75 gram kroepoek
100 ml droge witte wijn
400 gram zilvervliesrijst
2 teentjes knoflook
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepels donkere basterdsuiker
1 stuk ui
1000 gram sperziebonen
400 gram victoriabaarsfilets
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de victoriabaarsfilet in 4 gelijke stukken. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen.
3. Breng een pan water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Breng een tweede pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 8 - 10 minuten knapperig en gaar.
5. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de donkerbruine basterdsuiker, de sambal, de ketjap en de wijn toe en verwarm het mengsel 5 - 8 minuten.
6. Schenk de helft van het mengsel in een ovenschaal, leg de vis erop en verdeel de rest over de vis. Bak de vis in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
7. Verdeel de rijst, de sperziebonen, de kroepoek en de victoriabaars in ketjapsaus over de borden.
Tip: Lekker met verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2852 Kj
Calorieën
678 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
107 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
34 gram