
Victoriabaars met parmezaan-groentefrietjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram victoriabaarsfilets
500 gram geschrapte worteltjes
200 gram ijsbergsla
2 stuks zoete aardappelen
2 stuks rode bieten
1 stuk citroen
160 gram parmezaanse kaas
1 stuk ei
2 stuks avocado's
10 gram krulpeterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de wortel, de zoete aardappel en de rode biet in reepjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de peterselie fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.
3. Kluts in een kom het ei los en meng samen met 2 eetlepels water. Zet daarnaast een kom met de Parmezaanse kaas. Haal de frietjes één voor één door het eimengsel en vervolgens door de parmezaanse kaas. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
4. Dep de victoriabaarsfilet droog met een stuk keukenpapier en breng op smaak met de citroenrasp en wat zwarte peper. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de victoriabaarsfilet aan beide kanten in 6 minuten gaar.
5. Prak met behulp van een vork het vruchtvlees van de avocado fijn, voeg het citroensap en de peterselie toe en meng tot een frisse dip.
6. Verdeel de victoriabaarsfilet over de borden, serveer met de ijsbergsla, de parmezaan-groentefrietjes en de avocadodip.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2148 Kj
Calorieën
511 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
27 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
42 gram