Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Victoriabaars met parmezaan-groentefrietjes

Victoriabaars met parmezaan-groentefrietjes

Ingrediënten

  • 400 gram victoriabaarsfilets
  • 500 gram geschrapte worteltjes
  • 200 gram ijsbergsla
  • 2 stuks zoete aardappelen
  • 2 stuks rode bieten
  • 1 stuk citroen
  • 160 gram parmezaanse kaas
  • 1 stuk ei
  • 2 stuks avocado's
  • 10 gram krulpeterselie
Victoriabaars met parmezaan-groentefrietjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de wortel, de zoete aardappel en de rode biet in reepjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de peterselie fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.
  3. Kluts in een kom het ei los en meng samen met 2 eetlepels water. Zet daarnaast een kom met de Parmezaanse kaas. Haal de frietjes één voor één door het eimengsel en vervolgens door de parmezaanse kaas. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
  4. Dep de victoriabaarsfilet droog met een stuk keukenpapier en breng op smaak met de citroenrasp en wat zwarte peper. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de victoriabaarsfilet aan beide kanten in 6 minuten gaar.
  5. Prak met behulp van een vork het vruchtvlees van de avocado fijn, voeg het citroensap en de peterselie toe en meng tot een frisse dip.
  6. Verdeel de victoriabaarsfilet over de borden, serveer met de ijsbergsla, de parmezaan-groentefrietjes en de avocadodip.

    Voedingswaarde

  • Kcal 511
  • Eiwit 42 g
  • Koolhydraten 27 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 12