
Vietnamese bánh mì met frisse wortelsalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
42.69 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Magere hamlappen
1 stuk Knoflookteen
100 ml Ketjap manis
1 theelepel Five spice kruiden
4 eetlepel Witte wijnazijn
4 eetlepel Kristalsuiker
150 gram Rauwkost komkommer
300 gram Worteltjes
2 bosjes Koriander
100 gram Spinazie
1 stuk Limoen
4 stuks Pistolets wit
1 eetlepel Zonnebloemolie
140 gram Crèmepaté
4 eetlepel Mayonaise
Bereidingswijze
1. Snijd de hamlappen in reepjes. Rasp de knoflook op een fijne rasp en meng met de ketjap, five spice en hamlappen. Laat 15 minuten marineren op kamertemperatuur. Verwarm de azijn met de suiker en een snuf zout, totdat de suiker is opgelost. Giet over de rauwkost komkommer en laat 15 minuten staan.
2. Snijd de worteltjes in plakjes en meng met de helft van de koriander, de bladspinazie, zwarte peper, een snufje zout en limoensap naar smaak.
3. Bak de pistoletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verwarm de zonnebloemolie in een wok of koekenpan. Bak hierin de hamlappen in reepjes gaar. Laat de rauwkost uitlekken en halveer de pistoletjes.
5. Besmeer de onderkant met de paté en de bovenkant met de mayonaise. Beleg de paté met de ingemaakte rauwkost, de hamlappen en resterende korianderblaadjes. Serveer de bánh mì met de frisse wortelsalade.
Meer recepten in de categorie