
Vietnamese kip in knapperige groentebowl
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Vietnamees
Ingrediënten
1 limoen
0.25 flesjes chilisaus
0.5 bosjes lente-uien
400 gram waspenen
1 komkommer
200 gram radijsjes
4 kippendijen
6 eetlepels bloem
0.5 theelepels peper
65 gram dry roasted pinda's
0.5 bossen munt
0.5 theelepels zeezout
6 eetlepels zonnebloemolie
2 zakjes rijstnoedels
Bereidingswijze
1. Rasp de schil van de limoen en pers het sap van een halve limoen uit.
2. Meng de chilisaus met limoensap.
3. Snijd de lenteui, peen en komkommer in lange repen. Snijd de radijsjes in kwarten.
4. Snijd de kipdijen in reepjes. Meng bloem met peper, zout en limoenrasp in een kom en paneer hierin de kipblokjes.
5. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kipblokjes in 6 minuten krokant
6. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de helft van de dressing.
7. Hak de pinda’s en scheur de blaadjes munt grof.
8. Verdeel de noedels over vier kommen. Leg daar omheen de rauwe groente en de crispy kip.
9. Besprenkel het geheel met de rest van de dressing en garneer met de pinda’s en blaadjes munt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
615 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
69 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie