
Vietnamese loempia’s met kip en mango
4 pers.
ca. 35 min
Vietnamees
Ingrediënten
1 limoen
3 el mayonaise
1 el zoete chilisaus
1 kipfilet (ca. 200 g)
1 el zonnebloemolie
1 el sojasaus
1 tl donkere basterdsuiker
50 g mihoen
½ eetrijpe mango
¼ komkommer
½ rode paprika
½ bakje verse koriander (à 20 g)
1 pak rijstvellen (Koh Tai, 100 g)
Bereidingswijze
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer de mayonaise los met de chilisaus en breng op smaak met limoenrasp en –sap.
Snijd de kipfilet in lange, dunne reepjes van ca. 6 cm. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de kip op hoog vuur in 4 min. goudbruin en gaar. Voeg de laatste minuut de sojasaus, suiker en peper en zout naar smaak toe. Laat de kip afkoelen tot gebruik.
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de mango, verwijder de pit. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de mango, komkommer en paprika in lange repen van ca. 12 cm. Haal de blaadjes van de koriander.
Vul een ondiepe schaal met warm water. Dompel een rijstvel kort (het mag nog wat hard zijn) onder water en leg het op een gladde plank (geen hout). Leg iets onder het midden wat blaadjes koriander, reepjes paprika, kip, komkommer, mango en wat mihoen. Vouw de onderkant zo strak mogelijk over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo nog 11 loempia’s. Serveer ze met de dip.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
365 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
39 gram
Eiwitten
15 gram