
Vietnamese loempia's
Voorgerecht
20 pers.
ca. 35 min
Vietnamees
Ingrediënten
50 gram glasmie
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel gember (geraspt)
1 ui (gesnipperd)
150 gram wortels (geraspt)
125 gram preien (in smalle ringen)
1 groentebouillonblokje (verkruimeld)
2 eetlepels ketjap manis
100 gram taugé (geblancheerd)
20 loempiavellen (ontdooid)
1 eetlepel bloem
0 zonnebloemolie (om te frituren)
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels suiker
4 eetlepels Thaise vissaus
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 theelepel chilipepervlokken
1 eetlepel koriander (gehakt)
Bereidingswijze
1. Week de noedels 2-3 minuten in warm water. Laat uitlekken en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de gember en ui. Voeg de wortel, prei en het bouillonblokje toe en roerbak 2-3 minuten.
2. Schep de noedels, ketjap en taugé erdoor en laat deze vulling afkoelen. Meng de ingrediënten voor de dipsaus met 3 eetlepels water.
3. Leg een loempiavel met de punt naar je toe. Pak de punt van het loempiavel en vouw twee derde naar binnen toe, zodat je een driehoek krijgt. Schep 2 eetlepels vulling erop. Verspreid deze, maar houd de randen en de top vrij.
4. Vouw de linker- en de rechterzijde voor twee derde deel naar binnen toe. De vorm lijkt nu op een envelop. Rol voor de helft stevig op en bestrijk de randen van de top met de bloem, gemengd met 1 eetlepel water. Rol verder op.
5. Verhit de frituurolie tot 180ºC en bak hierin de loempia's in circa 4 minuten goudbruin. Serveer met de dipsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
115 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
2 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie