
Vietnamese noedel salade met pindasaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
250 gram kipfilets
1 stuk komkommer
3 stengels bosuien
200 gram taugé
2 stuks winterpenen
2 stuks limoenen
10 gram koriander
200 gram mihoen
1 eetlepel pindakaas
Bereidingswijze
+ spirelli of dunschiller
1. Snijd de kipfilet in smalle reepjes, verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de reepjes in 8 minuten goudbruin en gaar.
2. Was de komkommer en snijd met een spirelli of dunschiller in slierten. Herhaal deze stap met de winterpeen.
3. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosui in schuine ringen en hak de koriander fijn.
4. Meng de pindakaas met 4 eetlepels water.
5. Meng de mihoen, de komkommer, de winterpeen, de taugé, de bosui en de koriander door elkaar. Pers het sap van 1 limoen en meng door de salade.
6. Verdeel de salade samen met de kipfilet over de borden en serveer met de pindasaus.
Tip: Voeg een paar takjes munt toe voor een echte Vietnamese smaak.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1612 Kj
Calorieën
384 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
28 gram