Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vietnamese noedelsalade met geplukte kip

Vietnamese noedelsalade met geplukte kip

Ingrediënten

  • 370 g kipdijfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 250 g mihoen
  • 4 stuks bospeen
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 2 trostomaten
  • 5 takjes munt
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 50 g cashewnoten, gezouten
  • 4 el sweet chilisaus
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl vissaus
  • 1 kropsla
Vietnamese noedelsalade met geplukte kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Doe hierin het bouillonblokje en de kipdijfilets. Zorg dat het water net niet kookt en pocheer in 15 minuten de kipfilets.
  2. 2. Breng ondertussen een tweede pan met water aan de kook. Kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet de mihoen af, spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
  3. 3. Schil de wortels en snijd in zo dun mogelijke sliertjes. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten van de paprika en snijd in smalle reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in schuine plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Breng de groenten op smaak met een snufje zout.
  4. 4. Hak de munt en koriander fijn. Snijd de limoen in partjes en hak de cashewnoten grof. Meng de chilisaus met de sojasaus en vissaus. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en haal de rest van de bladeren los. Scheur grote bladeren in grove stukken.
  5. 5. Haal de kip uit het water en laat iets afkoelen. Trek met twee vorken uit elkaar tot je een soort pulled chicken krijgt.
  6. 6. Verdeel de kropsla over vier diepe borden of een grote schaal. Leg hierop de wortel, paprika, komkommer en tomaat. Leg de geplukte kip erbij en besprenkel met de saus. Garneer met de munt, koriander en cashewnoten, en serveer met de partjes limoen.