

Vietnamese noedelsalade met geplukte kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Gezond
12.77 voor 4 pers.
Ingrediënten
370 gram Kipdijfilet
1 stuk Kippenbouillonblokje
250 gram Mihoen
4 stuks Bospeen
1 stuk Rode paprika
1 Halve Komkommer
2 stuks Trostomaten
5 takjes Munt
1 bosje Koriander
1 stuk Limoen
50 gram Cashewnoten
4 eetlepel Chilisaus sweet
4 eetlepel Sojasaus
1 theelepel Vissaus
1 stuk Kropsla
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Doe hierin het bouillonblokje en de kipdijfilets. Zorg dat het water net niet kookt en pocheer in 15 minuten de kipfilets.
2. Breng ondertussen een tweede pan met water aan de kook. Kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet de mihoen af, spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
3. Schil de wortels en snijd in zo dun mogelijke sliertjes. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten van de paprika en snijd in smalle reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in schuine plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Breng de groenten op smaak met een snufje zout.
4. Hak de munt en koriander fijn. Snijd de limoen in partjes en hak de cashewnoten grof. Meng de chilisaus met de sojasaus en vissaus. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en haal de rest van de bladeren los. Scheur grote bladeren in grove stukken.
5. Haal de kip uit het water en laat iets afkoelen. Trek met twee vorken uit elkaar tot je een soort pulled chicken krijgt.
6. Verdeel de kropsla over vier diepe borden of een grote schaal. Leg hierop de wortel, paprika, komkommer en tomaat. Leg de geplukte kip erbij en besprenkel met de saus. Garneer met de munt, koriander en cashewnoten, en serveer met de partjes limoen.
Meer recepten in de categorie