Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vietnamese soep met zalm

Vietnamese soep met zalm

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g verse shiitake
  • 6 takjes basilicum
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el azijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing
  • ¼ paksoi
  • 400 g verse zalm
  • 200 g rijstmie
  • 3 el vissaus
Vietnamese soep met zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de preien in dunne ringetjes, snipper de ui en de knoflook en hak de shiitakes klein.
  2. Verwijder de blaadjes van de basilicum en houd die apart.
  3. Breng alle gesneden groenten met 2 liter water aan de kook.
  4. Voeg gemberpoeder, azijn, (versgemalen) peper, kaneel, honing en de basilicumtakjes toe.
  5. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken.
  6. Snijd ondertussen de paksoi fijn.
  7. Snijd de zalm in kleine stukjes.
  8. Scheur de basilicumblaadjes fijn.
  9. Verwijder de basilicumtakjes en breng de soep op smaak met de vissaus, eventueel wat (versgemalen) zwarte peper en himalaya- of zeezout.
  10. Kook de rijstmie volgens de instructies op de verpakking.
  11. Verdeel de paksoi, zalm en basilicum over 4 kommen en giet er de kokende soep bij.
  12. Laat nog 1 minuut staan om de zalm iets te laten garen.
  13. Tip: Je kunt de paksoi ook door spinazie vervangen.