
Vietnamese soep met zalm
4 pers.
ca. 40 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 preien
1 ui
4 teentjes knoflook
200 g verse shiitake
6 takjes basilicum
1 tl gemberpoeder
1 el azijn
1 tl zwarte peper
1 tl kaneel
1 el honing
¼ paksoi
400 g verse zalm
200 g rijstmie
3 el vissaus
Bereidingswijze
Snijd de preien in dunne ringetjes, snipper de ui en de knoflook en hak de shiitakes klein.
Verwijder de blaadjes van de basilicum en houd die apart.
Breng alle gesneden groenten met 2 liter water aan de kook.
Voeg gemberpoeder, azijn, (versgemalen) peper, kaneel, honing en de basilicumtakjes toe.
Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken.
Snijd ondertussen de paksoi fijn.
Snijd de zalm in kleine stukjes.
Scheur de basilicumblaadjes fijn.
Verwijder de basilicumtakjes en breng de soep op smaak met de vissaus, eventueel wat (versgemalen) zwarte peper en himalaya- of zeezout.
Kook de rijstmie volgens de instructies op de verpakking.
Verdeel de paksoi, zalm en basilicum over 4 kommen en giet er de kokende soep bij.
Laat nog 1 minuut staan om de zalm iets te laten garen.
Tip: Je kunt de paksoi ook door spinazie vervangen.