
Vijgen-dadelchutney
Bijgerecht
1 pers.
ca. 60 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
1 sinaasappel (schoongeboend)
300 gram verse dadels (in stukken, zonder pit)
4 verse vijgen
2 uien (gesnipperd)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
1 mespunt cayennepeper
250 gram bruine basterdsuiker
200 milliliter blanke azijn
Bereidingswijze
1. Rasp de schil van de sinaasappel. Snijd het witte deel van de sinaasappel en verdeel de vrucht in partjes.
2. Halveer deze partjes en doe ze met de dadels en vijgen in een pan met dikke bodem. Voeg de sinaasappelrasp, 100 ml water en de andere ingrediënten toe en breng aan de kook zodat de suiker oplost.
3. Laat op een lage stand, met af en toe roeren, 30-35 minuten zachtjes koken totdat de chutney ingedikt is.
4. Giet de warme chutney in de jampot, draai het deksel erop en laat de pot omgekeerd afkoelen. Laat de chutney op een koele, donkere plaats een dag staan voor gebruik.
5. Lekker bij vlees, kip en kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1655 kcal
Vetten
2 gram
Koolhydraten
392 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie