
Vijgen-dadelrol met noten
8 pers.
ca. 80 min
Overig
Ingrediënten
100 g amandelen bruin
50 g hazelnoten wit
50 g walnoten, gepeld
125 g gedroogde vijgen naturel
125 g dadels, pit verwijderd
1/4 tl koekkruiden
EXTRA bakplaat, keukenmachine en bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Rooster de noten 10 minuten op de bakplaat. Houd de amandelen apart van de andere noten. Haal de plaat uit de oven en laat de noten afkoelen.
Pureer de vijgen en dadels grof met de koekkruiden en 1/2 theelepel zout in de keukenmachine. Voeg de hazel- en walnoten toe en pureer tot een grove puree of tot het aan elkaar plakt. Voeg eventueel kleine beetjes kokend water toe.
Schep de vijgenpasta op een stuk bakpapier. Kneed de amandelen erdoor. Verdeel de massa gelijkmatig over het bakpapier en maak er een rol van. Rol het bakpapier strak op, zodat het een compacte worst wordt. Laat deze in de koelkast minimaal 30 minuten opstijven. Snijd de rol in plakjes. Lekker bij een kaasplankje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
85 kcal
Vetten
5 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie