Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vijgen-dadelrol met noten

Vijgen-dadelrol met noten

Ingrediënten

  • 100 g amandelen bruin
  • 50 g hazelnoten wit
  • 50 g walnoten, gepeld
  • 125 g gedroogde vijgen naturel
  • 125 g dadels, pit verwijderd
  • 1/4 tl koekkruiden
  • EXTRA bakplaat, keukenmachine en bakpapier
Vijgen-dadelrol met noten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 80 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Rooster de noten 10 minuten op de bakplaat. Houd de amandelen apart van de andere noten. Haal de plaat uit de oven en laat de noten afkoelen.
  2. Pureer de vijgen en dadels grof met de koekkruiden en 1/2 theelepel zout in de keukenmachine. Voeg de hazel- en walnoten toe en pureer tot een grove puree of tot het aan elkaar plakt. Voeg eventueel kleine beetjes kokend water toe.
  3. Schep de vijgenpasta op een stuk bakpapier. Kneed de amandelen erdoor. Verdeel de massa gelijkmatig over het bakpapier en maak er een rol van. Rol het bakpapier strak op, zodat het een compacte worst wordt. Laat deze in de koelkast minimaal 30 minuten opstijven. Snijd de rol in plakjes. Lekker bij een kaasplankje.

    Voedingswaarde

  • Kcal 85
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 7 g
  • Vet 5 g