Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vijgen-dadelrol met noten

Vijgen-dadelrol met noten

Vijgen-dadelrol met noten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g amandelen bruin
  • 50 g hazelnoten wit
  • 50 g walnoten, gepeld
  • 125 g gedroogde vijgen naturel
  • 125 g dadels, pit verwijderd
  • 1/4 tl koekkruiden
  • EXTRA bakplaat, keukenmachine en bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Rooster de noten 10 minuten op de bakplaat. Houd de amandelen apart van de andere noten. Haal de plaat uit de oven en laat de noten afkoelen.
Pureer de vijgen en dadels grof met de koekkruiden en 1/2 theelepel zout in de keukenmachine. Voeg de hazel- en walnoten toe en pureer tot een grove puree of tot het aan elkaar plakt. Voeg eventueel kleine beetjes kokend water toe.
Schep de vijgenpasta op een stuk bakpapier. Kneed de amandelen erdoor. Verdeel de massa gelijkmatig over het bakpapier en maak er een rol van. Rol het bakpapier strak op, zodat het een compacte worst wordt. Laat deze in de koelkast minimaal 30 minuten opstijven. Snijd de rol in plakjes. Lekker bij een kaasplankje.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
7 g
vet
5 g
Kcal
85