
Vijgen mostarda
Borrel
1 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
300 gram verse vijgen
150 gram suiker
4 eetlepels ciderazijn
3 eetlepels mosterdzaad
Bereidingswijze
1. Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Meng de vijgen met de suiker en laat 2 uur staan, tot er wat vocht is vrijgekomen.
2. Kook de vijgen dan met de suiker, azijn, mosterdzaad en een snufje zout op middelhoge stand circa 15 minuten, tot de vijgen de gewenste structuur hebben.
3. Roer regelmatig, vooral de laatste minuten. Giet de mostarda in een schoon potje en draai het deksel stevig vast.
4. Zet het potje 5 minuten omgekeerd weg en keer vervolgens weer om. Laat volledig afkoelen en zet vervolgens in de koelkast.
5. Lekker met brood, kaas en geroosterde groenten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
910 kcal
Vetten
3 gram
Koolhydraten
210 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
1 gram