
Cake met verse vijgen
10 pers.
ca. 100 min
Ingrediënten
100 g gedroogde vijgen
150 g walnoten (LB)
150 g zelfrijzend bakmeel + 1 el extra om te bestuiven
150 g roomboter, op kamertemperatuur (Zuivelmeester) (LB)
150 g lichtbruine basterdsuiker
3 eieren, op kamertemperatuur
1 el koek- en speculaaskruiden
1 bakje mascarpone (250 g)
2 el vloeibare honing + extra voor garnering (LB)
1 bakje verse vijgen (Eat Me)
Extra nodig: springvorm (22 cm) ingevet, bakpapier, mixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de rand met meel. Hak de gedroogde vijgen fijn en de walnoten grof. Bestuif de vijgen en 2/3 van de walnoten met de extra eetlepel bakmeel. Klop de boter met de basterdsuiker in ca. 4 min. licht en luchtig met de mixer. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
Zeef het bakmeel, koekkruiden en 1 mespunt zout erboven en spatel het zo luchtig mogelijk door het beslag. Spatel de met bloem bestoven vijgen en walnoten erdoor en schep het beslag in de springvorm.
Bak de cake in de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker in de cake. Als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake afkoelen.
Roer de mascarpone los met de honing en verdeel over de afgekoelde cake. Snijd de verse vijgen in partjes en verdeel met de rest van de walnoten over de mascarpone. Besprenkel met extra honing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
526 kcal
Vetten
36 gram
Koolhydraten
41 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
8 gram