
Vis taco's met limoen-yoghurtsaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk rode ui
500 gram cherrytomaten
2 stuks avocado's
1 stuk limoen
500 gram kibbeling
8 stuks tortillawraps
300 gram boerenkool
1 theelepel paprikapoeder
4 eetlepels yoghurt
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de rode ui. Snijd de cocktail cherrytomaten in kleine partjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
2. Bereid de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een grillpan, grill de mini wraps tot er goudbruine strepen ontstaan. Laat vervolgens dubbelgevouwen afkoelen zodat er tacoschelpen ontstaan.
4. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en roerbak de boerenkool 5 minuten samen met het paprikapoeder.
5. Meng de yoghurt met de limoenrasp. Meng de avocado met de rode ui, de tomaat en het limoensap tot een frisse salsa.
6. Vul de taco's met de boerenkool, de kibbeling, de salsa en tot slot de limoen-yoghurtsaus.
Tip: Lekker met koriander!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3047 Kj
Calorieën
728 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
45 gram