
Visburger met wortel-venkel salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk venkel
1 blikje maïskorrels
400 gram wortels
1 krop kropsla
4 stuks bruine bollen
1 eetlepel bak- en braadproduct
4 stuks visburger
2 eetlepels mayonaise
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder het hart uit de venkel en snijd in dunne plakken. Laat de maïskorrels uitlekken. Giet de worteltjes af, laat uitlekken en snijd in plakjes. Scheur de bladeren van de kropsla en was in koud water.
2. Bereid de waldkornbollen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Meng de venkel met de maïskorrels en de wortel tot een salade.
4. Verhit een scheutje bak & braad in een koekenpan en bak de visburgers in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
5. Snijd de waldkornbollen open en bestrijk de binnenkant met mayonaise. Leg wat blaadjes kropsla bovenop de mayonaise en leg de visburger erop. Verdeel de rest van de bladen kropsla over de borden en schep de venkel-wortelsalade er bovenop.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3014 Kj
Calorieën
718 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
26 gram