
Visgratin met sinaasappel-venkelsalade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
500 milliliter visbouillon (van tablet)
500 gram kabeljauwfilets (in blokjes)
25 gram boter
25 gram bloem
300 milliliter melk
50 gram belegen kaas (geraspt)
0 cayennepeper
1 eetlepel bieslook (gehakt)
2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
0 bruinbrood
2 sinaasappels
1 venkelknol (in dunne plakken geschaafd)
1 rode ui (in smalle ringen)
2 eetlepels olijfolie
12 zwarte olijven (in plakjes, zonder pit)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Verhit de bouillon en pocheer de vis 2-3 minuten. Schep uit de pan en verdeel over de schaaltjes.
3. Boen voor de salade 1 sinaasappel schoon en rasp 1 theelepel van de schil. Schil de 2 sinaasappels dik en verdeel ze in partjes. Vang het sap op.
4. Verdeel de sinaasappel, venkel, rode ui en olijven over 4 schaaltjes.
5. Meng sinaasappelsap en -rasp met de olijfolie, zout en peper en besprenkel de salade met deze dressing.
6. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg de melk in gedeeltes toe en roer tot een gladde saus. Meng de belegen kaas, cayennepeper en bieslook erdoor.
7. Verdeel de kaassaus over de vis in de schaaltjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer in 10-12 minuten in het midden van de oven.
8. Serveer de visgratin met de salade en brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
520 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
36 gram
Eiwitten
39 gram
Meer recepten in de categorie