
Viskoekjes met broccolisalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram gerookte makreel
75 gram rucolamelange
2 stuks broccoli
500 gram aardappelpuree
2 eetlepels bloem
3 stengels lente-uitjes
2 eetlepels groene currypasta
1 eetlepel sesamolie
1 stuk limoen
Bereidingswijze
+ keukenmachine
1. Snijd de makreel in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en de broccoli in roosjes. Pers de limoen.
2. Maal in een keukenmachine de helft van de broccoli fijn. Meng de broccoli met de aardappelpuree, de makreel, de currypasta en de helft van de lente-ui. Voeg indien nodig bloem toe voor een stevig mengsel.
3. Bedek je handen met wat bloem, draai balletjes van het aardappel-makreelmengsel en duw iets plat tot een koekje.
4. Breng een pan met water aan de kook, kook de resterende broccoliroosjes 4 minuten, giet af en spoel af met koud water.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 6 minuten rondom gaar en goudbruin.
6. Meng het limoensap met de sesamolie tot een dressing. Meng de broccoli met de rucolamelange en roer de dressing erdoor.
7. Verdeel de viskoekjes over de borden, garneer met de resterende lente-ui en serveer met de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1488 Kj
Calorieën
353 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
20 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
25 gram