Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Viskoekjes met broccolisalade

Viskoekjes met broccolisalade

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte makreel
  • 75 gram rucolamelange
  • 2 stuks broccoli
  • 500 gram aardappelpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 stengels lente-uitjes
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 stuk limoen
Viskoekjes met broccolisalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + keukenmachine
  2. Snijd de makreel in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en de broccoli in roosjes. Pers de limoen.
  3. Maal in een keukenmachine de helft van de broccoli fijn. Meng de broccoli met de aardappelpuree, de makreel, de currypasta en de helft van de lente-ui. Voeg indien nodig bloem toe voor een stevig mengsel.
  4. Bedek je handen met wat bloem, draai balletjes van het aardappel-makreelmengsel en duw iets plat tot een koekje.
  5. Breng een pan met water aan de kook, kook de resterende broccoliroosjes 4 minuten, giet af en spoel af met koud water.
  6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 6 minuten rondom gaar en goudbruin.
  7. Meng het limoensap met de sesamolie tot een dressing. Meng de broccoli met de rucolamelange en roer de dressing erdoor.
  8. Verdeel de viskoekjes over de borden, garneer met de resterende lente-ui en serveer met de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 353
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 20 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 3