
Viskoekjes
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
300 g kabeljauw
1 ei
2 teentjes knoflook
2 el fijngehakte koriander
1 tl gemberpoeder
± 50 g havermout
5 el olijfolie
Bereidingswijze
Pureer de kabeljauw met het rauwe ei fijn.
Snipper de knoflook fijn.
Roer de knoflook, koriander en het gemberpoeder door het kabeljauwgehakt.
Meng zoveel havermout door het visgehakt dat het aanvoelt als gehakt van vlees (niet te droog, maar ook niet meer kleverig).
Breng het visgehakt eventueel op smaak met een snufje himalay- of zeezout en (versgemalen) peper.
Vorm 8 kleine viskoekjes van het gehakt.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes in ongeveer 6 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin.
Tip: Voor een hoofdgerecht: combineer de viskoekjes met zoete aardappel en broccoli.