Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Viskoekjes

Viskoekjes

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauw
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • ± 50 g havermout
  • 5 el olijfolie
Viskoekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pureer de kabeljauw met het rauwe ei fijn.
  2. Snipper de knoflook fijn.
  3. Roer de knoflook, koriander en het gemberpoeder door het kabeljauwgehakt.
  4. Meng zoveel havermout door het visgehakt dat het aanvoelt als gehakt van vlees (niet te droog, maar ook niet meer kleverig).
  5. Breng het visgehakt eventueel op smaak met een snufje himalay- of zeezout en (versgemalen) peper.
  6. Vorm 8 kleine viskoekjes van het gehakt.
  7. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes in ongeveer 6 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin.
  8. Tip: Voor een hoofdgerecht: combineer de viskoekjes met zoete aardappel en broccoli.