
Visnuggets met bloemkoolrijst en citroenmayonaise
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk citroen
1 stuk bloemkool
400 gram pangasiusfilets
1 stuk ei
100 gram bloem
200 gram cornflakes
100 ml yoghurt-mayonaise
20 gram basilicum
Bereidingswijze
1. Dep de pangasiusfilets droog met een vel keukenpapier en snijd ze in gelijke stukken.
2. Breek de eieren en verkruimel de cornflakes. Verdeel de eieren, de bloem en de cornflakes-kruimels over 3 schotels. Haal de vis eerst door de bloem, vervolgens door de eieren en tot slot door de cornflakes. Herhaal deze stappen voor een extra krokant resultaat.
3. Verhit een laagje olie in een grote koekenpan en frituur de vis in 5-6 minuten goudbruin.
4. Snijd de bloemkool in roosjes en hak deze samen met de basilicum in een keukenmachine of met een staafmixer tot kleine korrels.
5. Boen en rasp de schil van de citroen en meng met de yoghurt mayonaise.
4. Breng de bloemkoolrijst op smaak met de citroenmayonaise en verdeel over de borden. Serveer met de visnuggets.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2056 Kj
Calorieën
490 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
26 gram