

Visovenschotel met aardappelschijfjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
8.54 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram PLUS Aardappelschijfjes
2 stuks Eieren
1 stuk Prei
2 eetlepel Roomboter
1 eetlepel Tarwebloem
100 ml Halfvolle melk
250 ml Slagroom
200 gram Spinazie
1 eetlepel Mosterd
100 gram PLUS Goudse geraspte kaas belegen 48+
200 gram Kabeljauw
200 gram Zalmfilet
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
2. Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de aardappelschijfjes 3 tot 4 minuten. Haal uit het water, dep droog en zet opzij. Kook de eieren tot deze hardgekookt zijn, ongeveer 8 minuten. Spoel goed af met koud water, pel ze en snijd in kwarten.
3. Snijd de prei in halve ringen. Verhit de boter in een hoge pan en bak de prei aan tot dit zacht begint te worden. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee.
4. Voeg al roerend de melk toe, meng goed door, en voeg dan de room toe. Verhit tot dit net niet begint te koken en voeg dan in etappes de spinazie toe tot dit geslonken is.
5. Voeg de mosterd, geraspte kaas en de blokjes vis toe en meng door tot de kaas gesmolten is. Proef of je dit nog verder op smaak moet brengen met peper en zout. Snijd intussen de vis in blokjes.
6. Verdeel de visvulling over een ovenschaal en verdeel de kwarten gekookte ei in de saus. Leg de aardappelschijfjes dakpangewijs op de saus. Smeer de aardappels in met de olijfolie en bak dan 15 tot 20 minuten af in de oven, tot de aardappels goudbruin zijn.
Meer recepten in de categorie