
Vispannetje met venkel, garnalen en dille
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
50 gram roomboter
1 sjalot (fijngesneden)
1 venkel (in reepjes)
50 gram bloem
150 milliliter droge witte wijn
500 milliliter visbouillon
100 milliliter houdbare slagroom
220 gram kabeljauwfilets (in blokjes)
175 gram zalmfilets (in blokjes, zonder huid)
100 gram cocktailgarnalen
3 takjes dille (grofgesneden)
1 citroen (in halve schijfjes)
Bereidingswijze
1. Verhit de roomboter in een braadpan. Fruit de sjalot en venkel in 4 min. zacht. Bestrooi met de bloem en bak 2 min. mee.
2. Schenk de wijn en vervolgens de bouillon langzaam en al kloppend met een garde erbij. Klop tot een gladde en gebonden saus. Voeg de slagroom toe en verwarm nog 2 min.
3. Schep de visfilet en garnalen door de saus. Stoof het vispannetje afgedekt in 10 min. gaar.
4. Breng het vispannetje op smaak met zout en peper. Schep op een schaal en garneer met de dille en schijfjes citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
392 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
26 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie