Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vispastei met een aardappelkrokantje

Vispastei met een aardappelkrokantje

Ingrediënten

  • 400 gram koolvisfilet
  • 2 stuks preien
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 stuk broccoli
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 4 takjes dille
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
  • 3 stuks bosuien
  • 150 ml kookroom
  • 300 ml visbouillon
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 stuks aardappelen
Vispastei met een aardappelkrokantje product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de vis in stukken, de prei en de bosui in ringen en de broccoli in roosjes. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Hak de dille fijn, schil de aardappels en rasp ze grof.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de prei en de vis toe en bak 3 minuten aan. Voeg vervolgens de room, de visbouillon, de bosui, de erwten, de mosterd en de dille toe. Laat het geheel 5 minuten op laag vuur garen en schep alles daarna in een ovenschaal.
  4. Meng de geraspte kaas met de geraspte aardappelen en verdeel over de vispastei. Plaats in de oven en bak in ongeveer 20 - 30 minuten goudbruin en krokant.
  5. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli in 5 minuten beetgaar.
  6. Serveer de fish pie met de broccoli.
  7. Tip: Voeg een schepje maïzena toe als de vispastei te dun is.

    Voedingswaarde

  • Kcal 414
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 35 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 9