
Vispastei met een aardappelkrokantje
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram koolvisfilet
2 stuks preien
100 gram geraspte kaas
1 stuk broccoli
200 gram tuinerwten (diepvries)
4 takjes dille
1 teentje knoflook
1 stuk ui
3 stuks bosuien
150 ml kookroom
300 ml visbouillon
1 theelepel mosterd
4 stuks aardappelen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de vis in stukken, de prei en de bosui in ringen en de broccoli in roosjes. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Hak de dille fijn, schil de aardappels en rasp ze grof.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de prei en de vis toe en bak 3 minuten aan. Voeg vervolgens de room, de visbouillon, de bosui, de erwten, de mosterd en de dille toe. Laat het geheel 5 minuten op laag vuur garen en schep alles daarna in een ovenschaal.
4. Meng de geraspte kaas met de geraspte aardappelen en verdeel over de vispastei. Plaats in de oven en bak in ongeveer 20 - 30 minuten goudbruin en krokant.
5. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli in 5 minuten beetgaar.
6. Serveer de fish pie met de broccoli.
Tip: Voeg een schepje maïzena toe als de vispastei te dun is.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1742 Kj
Calorieën
414 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
34 gram