
Visrolletjes met voorjaarsgroenten en basilicumsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
600 gram witvisfilets (stevig, in gelijke stukken)
600 gram zalmfilets (in gelijke stukken)
8 plakjes gerookte zalm
50 gram boter (koud, in blokjes)
1 sjalot (gesnipperd)
250 milliliter droge witte wijn
250 milliliter room
0.5 visbouillontabletten
2 bosjes basilicum (fijngehakt)
50 milliliter olijfolie
1 bosje lente-/bosui (in ringetjes)
300 gram diepvriesdoperwten
1 eetlepel olie
0.5 citroenen (rasp)
800 gram spinazie (panklaar)
4 kervel (om te garneren)
Bereidingswijze
1. Pureer 1 bosje basilicum met de olijfolie, zout en peper en laat 5 minuten staan. Giet door een fijne zeef en vang de groene olie op.
2. Verhit 1 eetlepel van de basilicumolie in een hapjespan en stoof hierin de bosui en doperwten 2 minuten op de laagste stand. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een andere koekenpan en bak hierin de visrolletjes om en om.
3. Breng de roomsaus aan de kook. Neem de pan van de warmtebron, voeg de rest van de basilicum toe en pureer tot een lichtgroene saus. Zet de pan terug op de warmtebron en houd de saus warm, zonder te koken.
4. Roer met een garde de koude blokjes boter en citroenrasp erdoor tot de saus licht gebonden is. Zet de warmtebron onder de doperwten hoog en schep de spinazie in porties erdoor tot deze licht geslonken is. Bestrooi met zout en peper.
5. Schep de groenten op borden en bedruppel met basilicumolie. Leg 2 visrolletjes erop en lepel de basilicumsaus erover. Garneer met een takje kervel of basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
830 kcal
Vetten
54 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
52 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie