
Visschnitzels met frisse rauwkostsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks koolvisfilet
1 stuk appel
4 stengels bleekselderij
1 stuk komkommer
500 gram spitskool
120 gram kwark
2 eetlepels witte wijnazijn
1 stuk winterpeen
1 theelepel Dijon mosterd
Bereidingswijze
1. Was en snijd de appel in kleine blokjes, de bleekselderij in gelijke stukjes en de komkommer over de lengte. Verwijder vervolgens met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Rasp de winterpeen, de spitskool en de komkommer en meng alles in een kom.
2. Maak een sausje van de kwark, de witte wijnazijn en de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Voeg de saus aan de rauwkost toe, dek af en bewaar tot gebruik op een koele plaats.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de visschnitzels in 6 minuten rondom goudbruin en krokant.
4. Verdeel de rauwkost en de visschnitzels over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
903 Kj
Calorieën
213 kcal
Vetten
2 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
31 gram