
Visspies met gekruide pommes Anna en pikante kurkumayoghurt
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
400 gram zalmfilets (in 4 repen)
8 garnalen (grote, gepeld)
1 eetlepel olijfolie
4 takjes dille (om te garneren)
50 gram boter
1 sjalot (zeer fijngehakt)
1 theelepel kurkuma
1 mespunt komijnpoeder (djinten)
8 vastkokende aardappels (geschild, van gelijk formaat)
1 eetlepel sesamzaad
Bereidingswijze
1. Rijg steeds achtereenvolgens een garnaal, een reep zalm en weer een garnaal aan een spies. Bestrooi de spiesjes met zout en peper en bewaar in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200ºC.
3. Verhit een klontje van de boter en fruit hierin de sjalot met de specerijen circa 4 minuten. Voeg de rest van de boter toe en laat al roerend smelten. Schep de gesmolten boter in een schaal.
4. Schaaf intussen de aardappels in dunne plakjes. Schep deze met de sesam door de boter, zodat alle plakjes met een laagje zijn bedekt. Maal er wat zout en peper over.
5. Stapel de aardappelplakjes in de holtes van de muffinvorm en bedruppel met de achtergebleven boter. Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak de aardappels 25 minuten in de oven.
6. Leg intussen de spiesjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk licht met olie. Verwijder het folie van de aardappels en bak met de spiesjes nog 10 minuten verder. Verwarm de borden 5 minuten mee onder in de oven.
7. Schep met 2 lepels de pommes Anna voorzichtig uit de muffinvorm en schep 3 stapeltjes op elk bord. Leg de visspies erbij en druppel de yoghurt (zie tip) langs het gerecht. Garneer met dille.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
415 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
21 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
10 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie