
Visspiesjes
4 pers.
ca. 20 min
Overig
Ingrediënten
400 g pangasiusfilet (PLUS), zelf in blokjes snijden
1 el bloem
2 tl mosterd
1/2 tl kerriepoeder
2 tl sinaasappelrasp
3 el olijfolie
8 stukjes komkommer, ca. 3 cm
1 el bieslook, fijngehakt
3 el knoflooksaus
EXTRA keukenmachine of staafmixer met hakmolen en 8 lange tapasprikkers
Bereidingswijze
Maal de blokjes visfilet in de keukenmachine of in kleine porties in de hakmolen van de staafmixer tot gehakt. Meng er de bloem, mosterd, kerriepoeder, sinaasappelrasp en een beetje zout naar smaak door. Kneed tot een samenhangend mengsel. Voeg indien nodig wat extra mosterd of bloem toe.
Vorm met vochtige handen 8 worstjes van het visgehakt. Steek door elk worstje een prikker.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visspiesjes in 6 minuten goudgeel en gaar. Keer ze regelmatig.
Steek de visspiesjes op de stukken komkommer. Bestrooi met bieslook en serveer met de knoflooksaus.
Variatietip!
Prik er, voor extra kleur en smaak, een partje sinaasappel bij op elke prikker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
215 kcal
Vetten
15 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie