Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visspiesjes

Visspiesjes

Visspiesjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g pangasiusfilet (PLUS), zelf in blokjes snijden
  • 1 el bloem
  • 2 tl mosterd
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 2 tl sinaasappelrasp
  • 3 el olijfolie
  • 8 stukjes komkommer, ca. 3 cm
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 3 el knoflooksaus
  • EXTRA keukenmachine of staafmixer met hakmolen en 8 lange tapasprikkers
Bereiden
Maal de blokjes visfilet in de keukenmachine of in kleine porties in de hakmolen van de staafmixer tot gehakt. Meng er de bloem, mosterd, kerriepoeder, sinaasappelrasp en een beetje zout naar smaak door. Kneed tot een samenhangend mengsel. Voeg indien nodig wat extra mosterd of bloem toe.
Vorm met vochtige handen 8 worstjes van het visgehakt. Steek door elk worstje een prikker.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visspiesjes in 6 minuten goudgeel en gaar. Keer ze regelmatig.
Steek de visspiesjes op de stukken komkommer. Bestrooi met bieslook en serveer met de knoflooksaus.
Variatie
Prik er, voor extra kleur en smaak, een partje sinaasappel bij op elke prikker.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
4 g
vet
15 g
Kcal
215