1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visspiesjes

Visspiesjes

Visspiesjes product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g pangasiusfilet (PLUS), zelf in blokjes snijden
  • 1 el bloem
  • 2 tl mosterd
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 2 tl sinaasappelrasp
  • 3 el olijfolie
  • 8 stukjes komkommer, ca. 3 cm
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 3 el knoflooksaus
  • EXTRA keukenmachine of staafmixer met hakmolen en 8 lange tapasprikkers
Bereiden
Maal de blokjes visfilet in de keukenmachine of in kleine porties in de hakmolen van de staafmixer tot gehakt. Meng er de bloem, mosterd, kerriepoeder, sinaasappelrasp en een beetje zout naar smaak door. Kneed tot een samenhangend mengsel. Voeg indien nodig wat extra mosterd of bloem toe.
Vorm met vochtige handen 8 worstjes van het visgehakt. Steek door elk worstje een prikker.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visspiesjes in 6 minuten goudgeel en gaar. Keer ze regelmatig.
Steek de visspiesjes op de stukken komkommer. Bestrooi met bieslook en serveer met de knoflooksaus.
Variatie
Prik er, voor extra kleur en smaak, een partje sinaasappel bij op elke prikker.
Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 215
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie