Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visspiesjes

Visspiesjes

Ingrediënten

  • 400 g pangasiusfilet (PLUS), zelf in blokjes snijden
  • 1 el bloem
  • 2 tl mosterd
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 2 tl sinaasappelrasp
  • 3 el olijfolie
  • 8 stukjes komkommer, ca. 3 cm
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 3 el knoflooksaus
  • EXTRA keukenmachine of staafmixer met hakmolen en 8 lange tapasprikkers
Visspiesjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maal de blokjes visfilet in de keukenmachine of in kleine porties in de hakmolen van de staafmixer tot gehakt. Meng er de bloem, mosterd, kerriepoeder, sinaasappelrasp en een beetje zout naar smaak door. Kneed tot een samenhangend mengsel. Voeg indien nodig wat extra mosterd of bloem toe.
  2. Vorm met vochtige handen 8 worstjes van het visgehakt. Steek door elk worstje een prikker.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visspiesjes in 6 minuten goudgeel en gaar. Keer ze regelmatig.
  4. Steek de visspiesjes op de stukken komkommer. Bestrooi met bieslook en serveer met de knoflooksaus.

Variatie

Prik er, voor extra kleur en smaak, een partje sinaasappel bij op elke prikker.

    Voedingswaarde

  • Kcal 215
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 4 g
  • Vet 15 g