
Vissticks met kruidenpuree en gegrilde little gem
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 Min
Ingrediënten
1 pak Vissticks
1 kg Kruimige aardappels
100ml Griekse yoghurt
4 stuks Little gems
1x Bladpeterselie
1x Bieslook
1x Dille
1x Munt
1x Oregano
4 eetlepels Olijfolie
Peper naar smaak
Zout naar smaak
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Schil de aardappels en snijd in stukken. Doe de aardappels in de pan, zet onder water, voeg zout toe en breng aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar.
3. Leg de diepvries Vissticks op de bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Laat gedurende 15 minuten bakken. Draai ze om na 10 minuten.
4. Verhit de grillpan met olie. Halveer de little gems over de lengte. Doe het in een kom en meng met 2 eetlepels olijfolie en breng daarna op smaak met zout en peper. Grill de little gems 2 minuten per kant tot de binnenkant zachter is en er grillstrepen op de buitenkant komen.
5. Snijd de verse kruiden fijn. Giet de aardappels af en stamp tot puree, schep de verse kruiden, Griekse yoghurt en 2 eetlepels olijfolie erdoorheen. Breng daarna op smaak met zout en peper.
6. Haal de Vissticks uit de oven. Presenteer je Vissticks met de puree en de gegrilde litte gems.
Variatietip!
Ook lekker te combineren met zoete aardappelpuree!