Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vissticks met zoete aardappel frietjes

Vissticks met zoete aardappel frietjes

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauwfilets
  • 3 sneetjes meergranenbrood
  • 500 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 4 stuks zoete aardappelen
  • 1 stuk citroen
  • 2 stuks eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel dille
  • 10 gram bieslook
Vissticks met zoete aardappel frietjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Snijd de kabeljauwfilet in gelijke repen, verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Verkruimel het brood, klop de eieren los, rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Was de zoete aardappelen, snijd in reepjes en hak de bieslook fijn.
  3. 3. Verdeel de zoete aardappel frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bak in 30 minuten in de oven knapperig.
  4. 4. Meng de broodkruimels met de dille. Haal een stuk kabeljauw door het bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tot slot door de dille broodkruimels. Herhaal deze stap met de rest van de kabeljauw.
  5. 5. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de vissticks in 8 minuten op middelhoog vuur gaar en goudbruin.
  6. 6. Breng een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen 5 minuten en spoel af met koud water.
  7. 7. Meng ondertussen de mayonaise met de citroenrasp, het citroensap en de bieslook tot een frisse saus.
  8. 8. Serveer de vissticks samen met de sperziebonen, de zoete aardappelfrietjes en een flinke lepel citroen-bieslook saus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 540
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 10