
Vissticks met zoete aardappel frietjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram kabeljauwfilets
3 sneetjes meergranenbrood
500 gram sperziebonen
3 eetlepels mayonaise
4 stuks zoete aardappelen
1 stuk citroen
2 stuks eieren
3 eetlepels bloem
1 eetlepel dille
10 gram bieslook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de kabeljauwfilet in gelijke repen, verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Verkruimel het brood, klop de eieren los, rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Was de zoete aardappelen, snijd in reepjes en hak de bieslook fijn.
3. Verdeel de zoete aardappel frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bak in 30 minuten in de oven knapperig.
4. Meng de broodkruimels met de dille. Haal een stuk kabeljauw door het bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tot slot door de dille broodkruimels. Herhaal deze stap met de rest van de kabeljauw.
5. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de vissticks in 8 minuten op middelhoog vuur gaar en goudbruin.
6. Breng een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen 5 minuten en spoel af met koud water.
7. Meng ondertussen de mayonaise met de citroenrasp, het citroensap en de bieslook tot een frisse saus.
8. Serveer de vissticks samen met de sperziebonen, de zoete aardappelfrietjes en een flinke lepel citroen-bieslook saus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2266 Kj
Calorieën
540 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
35 gram