
Vissticks op venkel met pastinaakchips
Hoofdgerecht
3 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
6 eetlepels vloeibaar bakproduct
2 venkelknollen (in ringen)
200 milliliter gezeefde tomaten
1 theelepel gedroogde tijm
10 vissticks (ontdooid)
0 olie (om in te frituren)
2 pastinaken (geschild)
Bereidingswijze
1. Verhit de helft van het bakproduct en roerbak hierin de venkelringen circa 4 minuten.
2. Voeg de gezeefde tomaten, tijm, zout en versgemalen peper toe en stoof zonder deksel circa 15 minuten.
3. Verhit frituurolie voor de pastinaakchips op 160°C. Schaaf de pastinaken, eventueel met een kaasschaaf, in lange dunne repen.
4. Bak de vissticks in de rest van het bakproduct in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
5. Bak de pastinaakrepen per handvol in een frituurmandje in de frituurolie in 30 seconden tot 1 minuut lichtbruin.
6. Laat de chips uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
7. Verdeel de venkel over warme borden en leg de vissticks erop. Bestrooi de chips met zout en leg ze eromheen.
8. Lekker met knoflook-of currysaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
650 kcal
Vetten
47 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie