
Visstoof met chorizo
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram tomaten
4 stuks zoete puntpaprika's
400 gram tuinerwten
400 gram kabeljauwfilets
200 gram chorizo
400 gram tomatenblokjes in blik
1 stuk rode ui
10 gram koriander
360 gram witte bonen
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de rode ui. Snijd de chorizo en de tomaat in blokjes en de puntpaprika in ringen. Hak de koriander grof.
2. Verhit een diepe pan met dikke bodem en bak de chorizo in 8 minuten knapperig. Haal met een schuimspaan de chorizo uit de pan en zet opzij. Fruit de rode ui in het vet van de chorizo. Voeg na 3 minuten de tomaat en de paprika toe. Roerbak 5 minuten.
3. Leg vervolgens de kabeljauwfilet in de pan en schenk de tomatenblokjes eroverheen. Voeg de witte bonen en de chorizo toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 minuten stoven. Voeg de laatste 5 minuten de tuinerwtjes toe.
4. Garneer de visstoof met verse koriander en breng op smaak met zwarte peper.
Tip: Serveer de visstoof met partjes limoen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2320 Kj
Calorieën
552 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
20 gram
Eiwitten
49 gram