Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visstoof met chorizo

Visstoof met chorizo

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 4 stuks zoete puntpaprika's
  • 400 gram tuinerwten
  • 400 gram kabeljauwfilets
  • 200 gram chorizo
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 1 stuk rode ui
  • 10 gram koriander
  • 360 gram witte bonen
Visstoof met chorizo product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de rode ui. Snijd de chorizo en de tomaat in blokjes en de puntpaprika in ringen. Hak de koriander grof.
  2. 2. Verhit een diepe pan met dikke bodem en bak de chorizo in 8 minuten knapperig. Haal met een schuimspaan de chorizo uit de pan en zet opzij. Fruit de rode ui in het vet van de chorizo. Voeg na 3 minuten de tomaat en de paprika toe. Roerbak 5 minuten.
  3. 3. Leg vervolgens de kabeljauwfilet in de pan en schenk de tomatenblokjes eroverheen. Voeg de witte bonen en de chorizo toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 minuten stoven. Voeg de laatste 5 minuten de tuinerwtjes toe.
  4. 4. Garneer de visstoof met verse koriander en breng op smaak met zwarte peper.
  5. Tip: Serveer de visstoof met partjes limoen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 552
  • Eiwit 49 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 20