Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visstoof met sperziebonen

Visstoof met sperziebonen

Ingrediënten

  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 250 gram pangasiusfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels currypasta
  • 400 ml kokosmelk
Visstoof met sperziebonen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Halveer de snoeptomaten, snijd de vis in stukken, pel en pers de knoflook en hak de koriander grof.
  2. 2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de snoeptomaten, sperziebonen, currypasta en kokosmelk toe. Laat het geheel 8 - 10 minuten op laag vuur garen.
  4. 4. Voeg de vis en de helft van de koriander toe, zet de deksel op de pan en gaar nog 5 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel te droog is.
  5. 5. Verdeel de visstoof over vier kommen en serveer met de rijst. Garneer met de resterende koriander.
  6. Tip: Lekker met partjes limoen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 572
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 66 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 19
  • Vezels 8