
Visstoof met sperziebonen
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
250 gram snoeptomaatjes
250 gram pangasiusfilets
1 teentje knoflook
1 bosje koriander
300 gram zilvervliesrijst
1 eetlepel olijfolie
400 gram sperziebonen
2 eetlepels currypasta
400 ml kokosmelk
Bereidingswijze
1. Halveer de snoeptomaten, snijd de vis in stukken, pel en pers de knoflook en hak de koriander grof.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de snoeptomaten, sperziebonen, currypasta en kokosmelk toe. Laat het geheel 8 - 10 minuten op laag vuur garen.
4. Voeg de vis en de helft van de koriander toe, zet de deksel op de pan en gaar nog 5 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel te droog is.
5. Verdeel de visstoof over vier kommen en serveer met de rijst. Garneer met de resterende koriander.
Tip: Lekker met partjes limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2399 Kj
Calorieën
572 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
19 gram