
Vistacobowls met broccoli, avocado en srirachamayonaise
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
50.85 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Basmati
1 stuk Broccoli
1 stuk Rode ui
3 stuks Trostomaten
1 bosje Koriander
500 gram Kibbeling
1 stuk Citroen
1 stuk Avocado
100 gram Rode kool
155 gram Edamame
6 eetlepel Sriracha
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Doe de basmatirijst in een pan met 450 ml water en breng aan de kook. Kook volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en meng met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 15-20 minuten krokant.
3. Snipper ondertussen de rode ui, snijd de trostomaten in kleine blokjes en hak de koriander – zowel de steeltjes als de blaadjes – fijn. Meng de rode ui met de tomaat, koriander, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet apart.
4. Doe de gebakken kibbeling in een ovenbestendige schaal en verwarm de laatste 10 minuten van de broccoli mee onderin de oven. Snijd de limoen in partjes en de avocado in plakjes.
5. Haal de broccoli en kibbeling uit de oven. Verdeel de rijst over vier diepe borden of grote kommen. Verdeel er de broccoli, rode kool, edamame bonen, tomatensalsa, avocado en kibbeling over. Besprenkel met srirachamayonaise en serveer met de citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie