
Vitello tonnato met rucolasalsa
Voorgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Italiaans
Ingrediënten
50 g rucola
1 teen knoflook
1 tl kappertjes
4 el olijfolie extra vierge
1 blikje tonijnstukken in water (145 g), uitgelekt
2 el mayonaise
2 el droge witte wijn
200 g fricandeau (vleeswaren)
1 citroen
Extra nodig: staafmixer
Bereidingswijze
Hak de helft van de rucola fijn. Pers of rasp de knoflook en hak de kappertjes fijn. Meng de rucola, knoflook en kappertjes met de olijfolie en breng de salsa op smaak met zout en peper.
Pureer de uitgelekte tonijn met de mayonaise en witte wijn met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de tonijnsaus over vier borden en leg er losjes de fricandeau op. Snijd de citroen in vier partjes.
Verdeel de rucolasalsa over de vitello tonnato en garneer met de rest van de rucola en de citroenpartjes.
Variatietip
Maak het nog makkelijker met twee schalen vitello tonnato (à 130 g) en sla stap twee over.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
256 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
1 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
17 gram
Zout
0.54 gram