Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vlaamse gehaktballen met aardappelpuree en boontjes

Vlaamse gehaktballen met aardappelpuree en boontjes

Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 800 gram sperziebonen
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 200 gram tomatensaus
  • 5 stuks eieren
  • 30 gram paneermeel
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 600 gram aardappelen kruimig
  • 100 ml melk
  • 1 stuk rode paprika
Vlaamse gehaktballen met aardappelpuree en boontjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng 2 pannen met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze 18 minuten.
  3. 3. Kook ondertussen in de andere pan 4 eieren in 8 minuten gaar. Laat schrikken in koud water en pel de eieren.
  4. 4. Meng het gehakt met het overgebleven ei, de gehaktkruiden en de paneermeel en kneed goed.
  5. 5. Verpak elk gekookt ei in een portie gehakt en zorg ervoor dat de eieren mooi in het midden zitten. Druk het gehakt goed aan.
  6. 6. Verhit een koekenpan met een eetlepel olijfolie en bak de gehaktballen in 3 minuten rondom bruin. Leg de ballen in een ovenschaal en schenk de tomatensaus erbij. Plaats de ovenschaal 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. 7. Giet ondertussen de aardappelen af en stamp ze met een aardappelstamper fijn. Voeg de melk en de nootmuskaat toe en roer tot een romige puree.
  8. 8. Snijd de rode paprika in gelijke reepjes. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan of wok en roerbak de sperziebonen met de paprikareepjes in 6 minuten beetgaar.
  9. 9. Verdeel de aardappelpuree, de Vlaamse gehaktbal en de sperziebonen over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 686
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 47 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 35 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 12