
Vlaamse gehaktballen met aardappelpuree en boontjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram gemengd gehakt
800 gram sperziebonen
1 zakje gehaktkruiden
200 gram tomatensaus
5 stuks eieren
30 gram paneermeel
1 snufje nootmuskaat
600 gram aardappelen kruimig
100 ml melk
1 stuk rode paprika
Bereidingswijze
1. Breng 2 pannen met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze 18 minuten.
3. Kook ondertussen in de andere pan 4 eieren in 8 minuten gaar. Laat schrikken in koud water en pel de eieren.
4. Meng het gehakt met het overgebleven ei, de gehaktkruiden en de paneermeel en kneed goed.
5. Verpak elk gekookt ei in een portie gehakt en zorg ervoor dat de eieren mooi in het midden zitten. Druk het gehakt goed aan.
6. Verhit een koekenpan met een eetlepel olijfolie en bak de gehaktballen in 3 minuten rondom bruin. Leg de ballen in een ovenschaal en schenk de tomatensaus erbij. Plaats de ovenschaal 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
7. Giet ondertussen de aardappelen af en stamp ze met een aardappelstamper fijn. Voeg de melk en de nootmuskaat toe en roer tot een romige puree.
8. Snijd de rode paprika in gelijke reepjes. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan of wok en roerbak de sperziebonen met de paprikareepjes in 6 minuten beetgaar.
9. Verdeel de aardappelpuree, de Vlaamse gehaktbal en de sperziebonen over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2891 Kj
Calorieën
686 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
47 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
43 gram