
Vlaamse gehaktballetjes met vruchtensaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
500 gram half-om-half gehakt
2 eieren (losgeklopt)
3 sjalotjes (gesnipperd)
2 eetlepels peterselie (gehakt)
50 gram paneermeel
50 gram bloem
50 gram boter
75 gram bosvruchtenjam
50 gram appelstroop
1 scheutje rodewijnazijn
Bereidingswijze
1. Kneed het gehakt met de eieren en de helft van de sjalot, peterselie, paneermeel, zout en peper. Vorm er 12 balletjes van en rol ze door 4 eetlepels bloem.
2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 5-6 minuten goudbruin. Schep uit de pan. Voeg de rest van de boter toe aan het bakvet en fruit hierin de rest van de sjalot 2 minuten. Schep 1 eetlepel bloem erdoor en bak nog 2 minuten.
3. Voeg de jam, stroop en azijn toe en verwarm tot een gebonden saus. Giet als de saus te dik is een scheutje water erbij. Verwarm de gehaktballetjes 3-4 minuten in de saus. Lekker met sla en friet.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
600 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie