
Gebraden beenham, uiencompote, groene asperges en parmezaankoekjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
500 gram beenham
2 takken rozemarijn
2 takken tijm
2 knoflook (fijgehakt)
0.25 theelepels zout
0.5 theelepels peper
3 rode uien
0.5 glazen rode wijn
3 eetlepels suikers
2 eetlepels balsamicoazijn
2 takjes tijm
0.25 theelepels zout
0.5 theelepels peper
100 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels roomkaas
0.5 citroenen
1 eetlepel grove mosterd
0.2 theelepels zout
0.2 theelepels peper
1 bosje groene asperge
1 eetlepel eetl
0.5 theelepels zout
0.2 theelepels peper
Bereidingswijze
1. Gegrilde beenham: 1. Verwarm de oven voor op 175-180 graden. Kruid de beenham met peper en zout naar smaak. Braad de beenham aan in een laagje olie. Voeg halverwege de rozemarijn, tijm en knoflook toe. 2. Zet de beenham in de oven en als de kerntemperatuur 65 graden is moet hij eruit. De duur van de gaarheid is afhankelijk van de dikte van het vlees en van het gewicht. Het vlees gaart ook nog even door als je het uit de oven haalt en laat nagaren. Als het stuk vlees uit de oven rust, niet met folie inpakken wel met folie bedekken. 3. Laat afkoelen tot lauwwarm en snijd er met een scherp mes dunne plakken van.
2. Uien compote: 1 Snijd de uien in blokjes en doe ze in een pan. Voeg de wijn, aceto balsamico, suiker en de tijm toe. 2 Kook tot het vocht verdampt is (dit duurt ongeveer 20 minuten) en er een marmelade over blijft. 3 Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
3. Parmezaankoekjes: 1 Doe de kaas in een koekenpan met antiaanbaklaag. 2 Bak tot het smelt en licht bruin kleurt. Draai om en bak de andere kant ook bruin. 3 Laat goed afkoelen op een stuk bakpapier en breek in stukken.
4. Mosterd crème: 1 Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
5. Gegrilde groene asperges: 1 Verwarm de grillpan. Snijd de kontjes op 2 cm af van de groene asperge en besprenkel de asperge met olijfolie. Breng ze op smaak met zout en peper en gril ze een paar minuten tot ze gaar zijn. Halverwege draaien.
Meer recepten in de categorie