Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Volkoren kruidnoten met minder suiker

Volkoren kruidnoten met minder suiker

Ingrediënten

  • 225 g volkorenmeel
  • 1 flinke tl koek- en speculaaskruiden
  • ½ tl zout, beetje peper
  • ½ zakje bakpoeder (à 8 g)
  • 1 el steviapoeder (ca. 1.5 g)
  • 100 g roomboter, in blokjes op kamertemperatuur
  • 40 g bruine basterdsuiker
Volkoren kruidnoten met minder suiker product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Doe het meel met de koek- en speculaas- kruiden, het zout, een beetje peper, het bakpoeder en de stevia in een kom. Meng de boter en de basterdsuiker erdoor in een keukenmachine, met een mixer of met de hand.
  2. 2. Kneed er direct een soepel deeg van. Voeg eventueel wat theelepels water toe als het deeg te droog is. Je kunt het deeg in vershoudfolie drie dagen in de koelkast bewaren of meteen gebruiken.
  3. 3. Verwarm de oven voor op 175°C. Neem steeds een klein plukje van het deeg en rol tot een balletje van 1 cm. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat een beetje ruimte tussen de balletjes, want ze worden nog iets groter. Druk ze een klein beetje plat en bak de kruidnoten in ca. 15 min. bruin en gaar. Kruidnoten kun je een week bewaren in een koektrommel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 25
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 3 g
  • Vet 1 g