
Volkoren kruidnoten met minder suiker
6 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
225 g volkorenmeel
1 flinke tl koek- en speculaaskruiden
½ tl zout, beetje peper
½ zakje bakpoeder (à 8 g)
1 el steviapoeder (ca. 1.5 g)
100 g roomboter, in blokjes op kamertemperatuur
40 g bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
1. Doe het meel met de koek- en speculaas- kruiden, het zout, een beetje peper, het bakpoeder en de stevia in een kom. Meng de boter en de basterdsuiker erdoor in een keukenmachine, met een mixer of met de hand.
2. Kneed er direct een soepel deeg van. Voeg eventueel wat theelepels water toe als het deeg te droog is. Je kunt het deeg in vershoudfolie drie dagen in de koelkast bewaren of meteen gebruiken.
3. Verwarm de oven voor op 175°C. Neem steeds een klein plukje van het deeg en rol tot een balletje van 1 cm. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat een beetje ruimte tussen de balletjes, want ze worden nog iets groter. Druk ze een klein beetje plat en bak de kruidnoten in ca. 15 min. bruin en gaar. Kruidnoten kun je een week bewaren in een koektrommel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
25 kcal
Vetten
1 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
1 gram