
Volkorenpasta met balletjes in tomatensaus en een groene salade
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
400 gram volkoren penne (pasta)
100 gram geraspte kaas
300 gram PLUS Pasta gehaktballetjes
400 gram PLUS pastasaus tomaat basilicum
1 stuk aubergine
1 stuk courgette
50 gram rucola
Bereidingswijze
+ spirelli
1. Snijd de aubergine in kleine blokjes en maak slierten van de courgette met een Spirelli of kaasschaaf.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de aubergine 4 minuten mee. Voeg vervolgens de pastasaus toe breng aan de kook. Laat 5 minuten op laag vuur pruttelen.
3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Meng de courgette met de rucola tot een salade en voeg een scheutje olijfolie toe.
5. Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden. Bestrooi met de geraspte kaas en verdeel tot slot de salade over de pasta.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2935 Kj
Calorieën
698 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
36 gram