Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Volkorenpasta met balletjes in tomatensaus en een groene salade

Volkorenpasta met balletjes in tomatensaus en een groene salade

Ingrediënten

  • 400 gram volkoren penne (pasta)
  • 300 gram gehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 400 gram pastasaus tomaat
  • 1 stuk aubergine
  • 1 stuk courgette
  • 50 gram rucola
Volkorenpasta met balletjes in tomatensaus en een groene salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + spirelli
  2. 1. Snijd de aubergine in kleine blokjes en maak slierten van de courgette met een Spirelli of kaasschaaf.
  3. 2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de aubergine 4 minuten mee. Voeg vervolgens de pastasaus toe breng aan de kook. Laat 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  4. 3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 4. Meng de courgette met de rucola tot een salade en voeg een scheutje olijfolie toe.
  6. 5. Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden. Bestrooi met de geraspte kaas en verdeel tot slot de salade over de pasta.

    Voedingswaarde

  • Kcal 698
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 78 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 13