
Volkorenpasta met rode saus en saucijzen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 gram varkenssaucijzen
2 stuks uien
3 stuks winterpenen
2 stuks rode paprika's
500 ml tomatensaus
3 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
400 gram volkoren penne (pasta)
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Snijd de varkenssaucijzen in plakken, pel en snipper de uien, snijd de penen in gelijke blokjes en doe dit ook met de rode paprika’s. Snijd de bleekselderij in plakjes en pel en pers de teentjes knoflook.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de varkenssaucijzen in 4 minuten rondom bruin. Voeg de ui en de bleekselderij toe en fruit deze 3 minuten mee. Voeg de peen, de rode paprika en de gezeefde tomaten toe en stoof het geheel nog 15 minuten.
4. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar met een scheutje olie in de pan.
5. Verdeel de penne samen met de rode saus en de saucijzen over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2414 Kj
Calorieën
574 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
87 gram
Waarvan suikers
22 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
29 gram