Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Volkorenpasta met rode saus en saucijzen

Volkorenpasta met rode saus en saucijzen

Ingrediënten

  • 250 gram varkenssaucijzen
  • 2 stuks uien
  • 3 stuks winterpenen
  • 2 stuks rode paprika's
  • 500 ml tomatensaus
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram volkoren penne (pasta)
Volkorenpasta met rode saus en saucijzen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. 2. Snijd de varkenssaucijzen in plakken, pel en snipper de uien, snijd de penen in gelijke blokjes en doe dit ook met de rode paprika’s. Snijd de bleekselderij in plakjes en pel en pers de teentjes knoflook.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de varkenssaucijzen in 4 minuten rondom bruin. Voeg de ui en de bleekselderij toe en fruit deze 3 minuten mee. Voeg de peen, de rode paprika en de gezeefde tomaten toe en stoof het geheel nog 15 minuten.
  4. 4. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar met een scheutje olie in de pan.
  5. 5. Verdeel de penne samen met de rode saus en de saucijzen over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 574
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 87 g
  • waarvan suikers 22
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 17