
Voorjaarsbrood met 3 spreads
Brunch
8 pers.
ca. 120 min
Hollands
Ingrediënten
Brood
1 pak mix voor witbrood (Koopmans, 450 g)
1 zak paprikamix (3 stuks)
1 rode ui
½ bakje snoeptomaten mix (à 250 g)
6-8 takjes peterselie (pot, Biologisch PLUS)
Keukenmateriaal: mixer met deeghaken, vershoudfolie, bakplaat met bakpapier
3 spreads
4 eieren
1 sjalot
2 plakjes achterham
2 el mayonaise
1 bakje aioli (190 g)
3 takjes basilicum (pot, Biologisch PLUS)
150 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
2 el peterselie en/of bieslook (pot, Biologisch PLUS)
Bereidingswijze
Bereid de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met 325 ml handwarm water. Laat het deeg afgedekt met een schone theedoek 10 min. rusten.
Snijd intussen een plakje van de onderkant van de paprika’s en snijd in reepjes. Snijd de ui in partjes. Halveer de tomaten.
Druk het deeg plat. Vorm er op de bakplaat een plat brood van 2 cm dikte van. Versier het brood als een bloementuintje met de paprika, de ui, de tomaatjes en de peterselie. Laat het deeg nogmaals 45 min. afgedekt rijzen.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bak het brood in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 min. goudbruin en gaar.
Kook voor de eiersalade de eieren in 7 min. hard. Snipper de sjalot en snijd de achterham in reepjes. Pel de eieren en snijd ze in stukjes. Meng het ei met de sjalot en de hamreepjes door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Schep in een schaaltje.
Pureer voor de basilicumolie de aioli met de basilicum. Schep in een schaaltje.
Doe voor de geklopte kruidenboter de zachte boter in de hakmolen. Pureer de boter in 2-3 min. luchtig. Breng op smaak met zout. Schep de boter in een schaaltje. Hak de peterselie en/of bieslook fijn en bestrooi de geklopte boter ermee.
Serveer het voorjaarsbrood met de 3 spreads.