
Vrolijke kiwi
12 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
12 lollystokjes
4 kiwi’s
1 reep pure chocolade (minimaal 75% cacao)
4 eetlepels geraspte kokos
pitjes uit 1 granaatappel
Bereidingswijze
Schil de kiwi en snijd deze in 3 dikke plakken. Leg opzij tot gebruik.
Haal de pitjes uit de granaatappel en leg deze in een bakje.
Doe de kokosrasp ook in een bakje.
Pak de kiwi erbij en prik elk plakje op een lollystokje.
Zet een pan water op het vuur, hang er een kleinere pan in en smelt hierin de chocolade.
Dip de plakjes kiwi geheel in de gesmolten chocolade.
Dip vervolgens enkel de bovenkant in de kokosrasp om daar haar van te maken.
Nu de chocolade nog zacht is, maak je van de granaatappelpitjes een vrolijk gezichtje.
Leg 30 minuten in de koelkast op bakpapier, zodat de lolly’s hard worden.
Tip: In plaats van kiwi kun je ook variëren met aardbei of banaan.