
Vrolijke paashaassoep
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 courgette
300 g spinazie
1 liter kippenbouillon, van tablet
100 ml kookroom
Bereidingswijze
Voorbereiden: Snipper de ui. Pers de knoflookteen. Was de courgette en snijd deze in stukjes. Was de spinazie.
Bak de ui glazig en de knoflook kort aan in een hete pan met olie.
Leg wat reepjes courgette apart en doe de rest bij de ui en knoflook in de pan.
Bak in ca. 10 minuten gaar. Roer af en toe om.
Voeg handje voor handje de spinazie toe. Leg ook wat blaadjes spinazie apart.
Schenk de bouillon erbij als alle spinazie is toegevoegd.
Laat de soep ca. 15 minuten op laag vuur garen.
Pureer de soep in de pan met een staafmixer en giet de room erbij.
Bak 2 eieren in een koekenpan. Laat helemaal stollen.
Schenk de soep in 4 kommen.
Maak de paashaassoep af met ogen en een neusje van ei, oren van spinazieblaadjes en snorharen van courgette. Dat wordt smullen!
Meer recepten in de categorie