In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vrolijke paashaassoep

Vrolijke paashaassoep

Vrolijke paashaassoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 300 g spinazie
  • 1 liter kippenbouillon, van tablet
  • 100 ml kookroom
Bereiden
Voorbereiden: Snipper de ui. Pers de knoflookteen. Was de courgette en snijd deze in stukjes. Was de spinazie.
Bak de ui glazig en de knoflook kort aan in een hete pan met olie.
Leg wat reepjes courgette apart en doe de rest bij de ui en knoflook in de pan.
Bak in ca. 10 minuten gaar. Roer af en toe om.
Voeg handje voor handje de spinazie toe. Leg ook wat blaadjes spinazie apart.
Schenk de bouillon erbij als alle spinazie is toegevoegd.
Laat de soep ca. 15 minuten op laag vuur garen.
Pureer de soep in de pan met een staafmixer en giet de room erbij.
Bak 2 eieren in een koekenpan. Laat helemaal stollen.
Schenk de soep in 4 kommen.
Maak de paashaassoep af met ogen en een neusje van ei, oren van spinazieblaadjes en snorharen van courgette. Dat wordt smullen!