Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vrolijke paashaassoep

Vrolijke paashaassoep

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 300 g spinazie
  • 1 liter kippenbouillon, van tablet
  • 100 ml kookroom
Vrolijke paashaassoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Snipper de ui. Pers de knoflookteen. Was de courgette en snijd deze in stukjes. Was de spinazie.
  2. Bak de ui glazig en de knoflook kort aan in een hete pan met olie.
  3. Leg wat reepjes courgette apart en doe de rest bij de ui en knoflook in de pan.
  4. Bak in ca. 10 minuten gaar. Roer af en toe om.
  5. Voeg handje voor handje de spinazie toe. Leg ook wat blaadjes spinazie apart.
  6. Schenk de bouillon erbij als alle spinazie is toegevoegd.
  7. Laat de soep ca. 15 minuten op laag vuur garen.
  8. Pureer de soep in de pan met een staafmixer en giet de room erbij.
  9. Bak 2 eieren in een koekenpan. Laat helemaal stollen.
  10. Schenk de soep in 4 kommen.
  11. Maak de paashaassoep af met ogen en een neusje van ei, oren van spinazieblaadjes en snorharen van courgette. Dat wordt smullen!