
Wafels met kersen en mascarponeroom
Nagerecht
6 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
600 gram kersen zonder pit (op siroop)
1 mespunt kruidnagelpoeder
0.5 theelepels kaneelpoeder
0 suiker (naar smaak)
0 allesbinder
6 (Luikse) wafels (pak)
250 gram mascarpone
2 eetlepels suiker
5 eetlepels melk
Bereidingswijze
1. Breng de kersen met het sap, het kruidnagelpoeder, de kaneel en wat suiker aan de kook, draai het vuur laag, laat kort koken en bind het vocht met allesbinder of aangeroerde maïzena.
2. Klop de mascarpone met de mixer los met de suiker en de melk.
3. Leg de wafels op de bordjes. Verdeel er de warme kersencompote over. Schep er een flinke lepel van de mascarponeroom naast.
4. Lekker als dessert of bij een kop koffie of thee.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie