
Waldorfsalade met druiven en kaas
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
6 stengels bleekselderij
1 kleine appel
100 gram pitloze witte druiven (gehalveerd)
100 gram oude kaas (grof gehakt)
20 gram hazelnoten (grof gehakt, licht geroosterd)
2 eetlepels zure room
1 eetlepel mayonaise
2 theelepels grove mosterd
1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
1. Schil de bleekselderij met een dunschiller om alle draden te verwijderen. Snijd de stengels in dunne plakjes.
2. Snijd de appel in zeer kleine blokjes. Meng de bleekselderij met de appel, de druiven, de kaas en de hazelnoten.
3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
240 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie