
Warme aardappelsalade met makreel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
zout
olijfolie
peper
2 stuks gerookte makreel
400 gram tuinerwten
220 gram bacon
500 gram krieltjes
4 stuks eieren
300 gram boerenkool
3 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel Dijon mosterd
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was en halveer de krieltjes. Snijd de makreel en de bacon in reepjes.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 8 minuten en giet af. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 8 minuten gaar en goudbruin. Voeg de na 4 minuten de tuinerwten toe en bak mee.
4. Verdeel ondertussen de boerenkool over één helft van een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met wat zwarte peper. Verdeel de bacon over de andere helft van de bakplaat en bak beiden in 10 minuten in het midden van de oven knapperig.
5. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten, laat schrikken, pel en snijd doormidden.
6. Meng de witte wijnazijn met de mosterd en voeg beetje bij beetje olijfolie toe totdat er een vinaigrette ontstaat. Breng op smaak met peper.
7. Meng de krieltjes en tuinerwten met de boerenkool en de makreel tot een warme salade. Roer de helft van de vinaigrette erdoor. Verdeel over de borden en garneer met de halve eitjes en de knapperige bacon. Serveer met de overige vinaigrette.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2523 Kj
Calorieën
602 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
37 gram