Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme aardappelsalade met makreel

Warme aardappelsalade met makreel

Ingrediënten

  • zout
  • olijfolie
  • peper
  • 2 stuks gerookte makreel
  • 400 gram tuinerwten
  • 220 gram bacon
  • 500 gram krieltjes
  • 4 stuks eieren
  • 300 gram boerenkool
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd
Warme aardappelsalade met makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was en halveer de krieltjes. Snijd de makreel en de bacon in reepjes.
  3. Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 8 minuten en giet af. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 8 minuten gaar en goudbruin. Voeg de na 4 minuten de tuinerwten toe en bak mee.
  4. Verdeel ondertussen de boerenkool over één helft van een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met wat zwarte peper. Verdeel de bacon over de andere helft van de bakplaat en bak beiden in 10 minuten in het midden van de oven knapperig.
  5. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten, laat schrikken, pel en snijd doormidden.
  6. Meng de witte wijnazijn met de mosterd en voeg beetje bij beetje olijfolie toe totdat er een vinaigrette ontstaat. Breng op smaak met peper.
  7. Meng de krieltjes en tuinerwten met de boerenkool en de makreel tot een warme salade. Roer de helft van de vinaigrette erdoor. Verdeel over de borden en garneer met de halve eitjes en de knapperige bacon. Serveer met de overige vinaigrette.

    Voedingswaarde

  • Kcal 602
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 9