
Warme amandelhavermoutpap
4 pers.
ca. 20 min
Overig
Ingrediënten
650 ml amandelmelk of amandeldrink, ongezoet
150 g havermout
1 tl kaneelpoeder
4 el rozijnen
50 g amandelmeel
4 el kersenjam
1 appel, geschild en in kleine blokjes
4 el notenmelange ongebrand, grof gehakt (bakje 225 g)
Bereidingswijze
Doe de amandelmelk, havermout en kaneel met een snufje zout in een pan. Breng de melk aan de kook. Draai het vuur laag en kook circa 5 minuten tot de havermout zacht is.
Roer het amandelmeel door de havermout. Voeg eventueel nog een beetje amandelmelk toe als de pap te dik is.
Roer de helft van de jam door de havermout en verdeel de pap over 4 kommen. Verdeel er de appelblokjes over en schep op elke kom 1/2 eetlepel jam. Bestrooi met de nootjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Eiwitten
12 gram