Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme amandelhavermoutpap

Warme amandelhavermoutpap

Warme amandelhavermoutpap product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 650 ml amandelmelk of amandeldrink, ongezoet
  • 150 g havermout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 el rozijnen
  • 50 g amandelmeel
  • 4 el kersenjam
  • 1 appel, geschild en in kleine blokjes
  • 4 el notenmelange ongebrand, grof gehakt (bakje 225 g)
Bereiden
Doe de amandelmelk, havermout en kaneel met een snufje zout in een pan. Breng de melk aan de kook. Draai het vuur laag en kook circa 5 minuten tot de havermout zacht is.
Roer het amandelmeel door de havermout. Voeg eventueel nog een beetje amandelmelk toe als de pap te dik is.
Roer de helft van de jam door de havermout en verdeel de pap over 4 kommen. Verdeel er de appelblokjes over en schep op elke kom 1/2 eetlepel jam. Bestrooi met de nootjes.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
55 g
vet
20 g
Kcal
460