Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme amandelhavermoutpap

Warme amandelhavermoutpap

Ingrediënten

  • 650 ml amandelmelk of amandeldrink, ongezoet
  • 150 g havermout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 el rozijnen
  • 50 g amandelmeel
  • 4 el kersenjam
  • 1 appel, geschild en in kleine blokjes
  • 4 el notenmelange ongebrand, grof gehakt (bakje 225 g)
Warme amandelhavermoutpap product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de amandelmelk, havermout en kaneel met een snufje zout in een pan. Breng de melk aan de kook. Draai het vuur laag en kook circa 5 minuten tot de havermout zacht is.
  2. Roer het amandelmeel door de havermout. Voeg eventueel nog een beetje amandelmelk toe als de pap te dik is.
  3. Roer de helft van de jam door de havermout en verdeel de pap over 4 kommen. Verdeel er de appelblokjes over en schep op elke kom 1/2 eetlepel jam. Bestrooi met de nootjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 460
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 55 g
  • Vet 20 g