Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme chocolade tahin cakejes

Warme chocolade tahin cakejes

Ingrediënten

  • 100 g boter + extra voor invetten
  • 50 g bloem
  • 40 g cacaopoeder
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 el geroosterd sesamzaad + extra voor garnering
  • 75 g pure chocolade 72% Fairtrade
  • 6 tl tahin
  • 6 kleine ovenschaaltjes van ca. 125 ml
  • Braadslede
Warme chocolade tahin cakejes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de ovenschaaltjes royaal in met boter. Smelt de rest van de boter en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Zeef de bloem met het cacaopoeder boven een kom. Voeg de basterdsuiker toe en roer met een garde door elkaar. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Roer het merg erdoor.
  3. Roer de afgekoelde boter en eieren erdoor met de garde tot een homogeen beslag. Hak de chocolade in stukjes van 1 cm en schep ze er met het sesamzaad door. Verdeel het beslag over de ovenschaaltjes en schep in elk schaaltje een theelepel tahin en maak een mooie swirl.
  4. Zet ze in de braadslede en vul de braadslede met water tot de schaaltjes halverwege onder staan. Bak de cakejes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Ze mogen nog zacht zijn in het midden.
  5. Laat ze iets afkoelen, bestrooi ze met extra sesamzaad en serveer ze warm. Lekker met vanille-ijs, slagroom of crème fraîche.

Variatie

Vind je de braadslede te veel gedoe? Je kunt ook een ovenschaal gevuld met water op de bodem van de oven zetten. Iets minder effectief maar zorgt ook voor een zacht en romig cakeje. Extra variatietip: dit toetje is goddelijk voor de choco-holic maar met gekonfijte kumquat maak je het helemaal top! Snijd de ca. 10 kumquats in partjes en verwijder de pitjes (als het lukt). Breng 100 gram kristalsuiker met 100 ml water aan de kook, voeg de kumquats toe en kook ze op laag vuur in ca. 30 min. zacht. Laat afkoelen in de siroop. Serveer de cakejes met de kumquats en een beetje siroop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 452
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 35 g
  • Vet 30 g