
Warme geitenkaassalade
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 sinaasappels
75 gram waterkers
300 gram harde geitenkaas (in 4 plakken)
4 eetlepels olijfolie
25 gram blanke amandelen (gehakt)
2 eetlepels sinaasappelsap
Bereidingswijze
1. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen. Verwijder eventuele pitjes.
2. Verdeel de waterkers (haal de dikke stelen eraf) of veldsla over de borden.
3. Rooster de amandelen voor de dressing in een droge hete koekenpan. Meng ze door sinaasappelsap, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper.
4. Sprenkel de helft van de dressing over de waterkers of veldsla.
5. Verhit de rest van de olijfolie en bak de kaasplakken 1-2 minuten per kant op halve stand.
6. Leg ze op de salade en verdeel de sinaasappelpartjes en de rest van de dressing erover. Lekker met geroosterd witbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
465 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie